donderdag 4 maart 2021

Hoe maak je een spiegel schoon?

Spiegels zijn in ieder huis te vinden en niet alleen in de badkamer. We staan dagelijks voor de spiegel en daar wordt intensief gebruik van gemaakt. Vooral in een badkamer. Bijvoorbeeld om ons gezicht te verzorgen, uiterlijk te controleren of het haar te stijlen. Zelfs mannen staan graag voor een spiegel in de badkamer om zichzelf te kunnen scheren. Daarom is het fijn om een spiegel te hebben die niet beslagen is van het douchen of badderen. Bij een beslagen louvre spiegel gaan we automatisch met een handdoek of onze hand over de spiegel. Fout! De beslagen spiegel is dan wel even schoon, maar deze ziet er na het opdrogen vies uit. Als we van een beslagen spiegel af willen zijn daar verschillende trucjes voor. Neem daar even de tijd voor om te zorgen dat de spiegel niet meer beslaat. Wie wil er niet na een dag werken, lekker douchen of in bad zonder ons zorgen te hoeven maken om een badkamerspiegel.

Scheerschuim of tandpasta

Dit kunnen we gebruiken om een beslagen spiegel in de badkamer te voorkomen. Het klinkt raar maar het werkt echt! We smeren de spiegel met het scheerschuim in, even laten drogen om ze daarna met een stuk keukenrol of een droge schone doek schoon te maken. De spiegel zal daardoor niet meer beslaan na het douchen.
Tandpasta gebruik je met een vochtige doek en ook met een schone droge doek droogmaken. Het laat namelijk een dun laagje achter op de spiegel waardoor er geen condens meer op de spiegel in de badkamer komt. Tip, doe gelijk de kranen insmeren met de tandpasta, en op dezelfde manier afspoelen en droog maken. De kranen zien er dan weer als nieuw uit.



Een aardappel

Ja je leest het goed! Een droge aardappel doormidden snijden en met de afgesneden kant gaan wij over de spiegel. De vlekken van haarlak of zeepresten zullen verdwijnen. Daarna gebruiken we een droog microvezel doekje of een stuk keukenrol en vegen daarmee over de spiegel met horizontale bewegingen, je ziet dat de louvre spiegel gaat glanzen.

Ook met een krant krijg je hetzelfde effect. Met een krant zijn wij niet zo bekent, deze methode werd echter wel eens gebruikt. Maak er een prop van, ga met draaiende bewegingen over de spiegel. Kranten geven geen inkt af, de spiegel gaat er wel door glanzen.

Hardnekkige vlekken en vuil op de spiegel

Wat goed schoonmaakt is of een sopje van soda aangelengd met water, of een druppel afwasmiddel in met water. Neem een zachte spons maak deze nat, gebruik hiervoor het sopje, ga hiermee over de louvre spiegel. Hierna even afspoelen met schoon water. Houd keukenpapier, een microvezel doekje of schone (theedoek) bij de hand. Bij het gebruiken van keukenpapier bestaat de kans dat er pluisjes achterblijven, let hierop. Je kan beter een droge doek gebruiken.

Verder zijn de meeste mensen wel bekent met azijn. Ook deze kunnen we gebruiken. Neem een deel azijn, een deel water doe het in een planten spuit. Schoon doekje erbij en hiermee kunnen we gladde oppervlaktes schoonmaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten